Lamb chops with dates and spiced roasted carrots
- Общо време 45мин.
- 20мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
190 г Размекнато масло
90 г Меки фурми
35 г Нарязан естрагон (1 малка връзка)
0.5 ч.л. Сол
1.2 кг Малки моркови
1.5 ч.л. червен пипер
1.5 ч.л. Чесън на прах
1.5 ч.л. канела
1.5 ч.л. мащерка
1.5 с.л. Пчелен мед
1.5 с.л. Лимонов сок
3 с.л. Зехтин
22.5 cl Вода
1.5 ч.л. Сол
1.8 кг Агнешки котлети (18 броя)
Сол и пипер
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Смесете размекнатото масло с почистените от костилките фурми, естрагона и солта дoкато се получи кремообразна смес. Сложете в хладилника, докато приготвите останалото.
Стъпка 2 /5
Обелете морковите. Разрежете ги на две по дължина и ги поставете в тавата за печене.
Стъпка 3 /5
Смесете червен пипер, чесън на прах, канела, мащерка, мед, лимонов сок, зехтин, вода и сол. Изсипете при морковите и разбъркайте. Покрийте с капак и овкусете агнешките котлети със сол и черен пипер.
Стъпка 4 /5
Поставете тавата във вашия OptiGrill на мястото на долната плоча и настройте грила на 180°. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее поставете половината агнешки котлети върху грил плочата и гриловайте 10 до 12 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /5
Повторете същото с останалите котлети. Разбърквайте морковите от време на време, докато се готвят. Сервирайте котлетите с маслото от фурми и морковите.