Ананасов трайфъл
- Общо време 1ч.
- 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
1.5 броя Обелен ананас
6 с.л. Кленов сироп
1 щипка Канела на прах
500 мл Бита сметана
1 с.л. Ром
1 броя Шушулка ванилия
100 г Пудра захар
12 парче Маслени бисквити
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете ананаса на четвъртинки по дължина. Отстранете твърдата сърцевина и след това го нарежете на шайби с дебелина 1 см. Намажете шайбите с кленов сироп и ги поръсете с канела на прах (по желание).
Стъпка 2 /4
Включете грила. Изберете ръчен режим и оранжевия цвят от настройките (210°C), и натиснете OK. След като загрее, поставете резените ананас върху плочата и ги гриловайте 10 минути, докато покафенеят или се карамелизират, в зависимост от вашия вкус. Оставете ги да изстинат.
Стъпка 3 /4
Разполовете по дължина шушулките ванилия и изстържете съдържимото с върха на ножа. Добавете го към сметаната и разбъркайте със захарта и рома (по желание). Сложете купата в хладилника за 30 минути или докато сместа изстине добре. После разбийте до сгъстяване.
Стъпка 4 /4
Натрошете две маслени бисквити в шест буркана. Сложете от горе по няколко охладени, карамелизирани парчета ананас и покрийте с разбита сметана с ром и ванилия. Украсете с листенца свежа мента и шоколадови стърготини преди да сервирате.