Атлантическа треска с аспержи
- Общо време 19мин.
- 15мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
4 филе Атлантическа треска (фииета по 120 г)
4 с.л. Зехтин
2 ч.л. Прясна мащерка
1 Лимон (кора и сок)
4 скилидка Едро накълцан чесън
500 г Копър (1 голяма луковица), само листата, накълцани на ситно
500 г Зелени аспержи, нарязани на третинки
1 Голям стрък праз, накълцан на ситно
20 cl Зеленчуков бульон
1 с.л. Царевично брашно
2 с.л. Ситно нарязан лимон конфи
2 с.л. Счукани солени фъстъци
Аксесоари
2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
Подправете атлантическата треска с половината зехтин, мащерката и лимоновата кора. Оставете настрана.
Стъпка 3 /6
Добавете другата половина от зехтина в купата на мултикукъра. Запържете чесъна, копъра, аспержите и праза за 3 минути.
Стъпка 4 /6
Добавете царевичното брашно и бульона. Поставете рибата на решетката в горна позиция над зеленчуците.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане.
Стъпка 6 /6
Сервирайте горещо с цитрон конфи и фъстъци.