Веган хот дог
- Общо време 1ч. 12мин.
- 15мин.
Приготвяне - 27мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
4 Моркови със среден размер
12 cl Соев сос
4 с.л. Зехтин
2 с.л. кленов сироп
0.5 ч.л. Млян черен пипер
20 cl вода
2 с.л. Микс от италиански подправки
2 с.л. Неутрална мазнина
100 г Настъргано червено зеле
0.5 червен лук
4 Малки хлебчета за хотдог
Горчица, кетчуп и майонеза
Аксесоари
Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /10
Обелете морковите. Пригответе марината: в плитка чиния смесете соевия сос, зехтина, кленовия сироп и мления черен пипер. Добавете морковите - маринатата трябва да ги покрие изцяло. Покрийте и оставете морковите да се мариноват в хладилника 30 минути. От време на време обръщайте.
Стъпка 2 /10
Отцедете морковите. Запазете маринатата. Сложете морковите във фурната с водата и половината марината.
Стъпка 3 /10
Поставете дълбоката тава за готвене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Оранжевия цвят от настройките с бутона M и натиснете OK. След като загрее, гответе 20 минути.
Стъпка 4 /10
Извадете морковите, наредете ги в чиния и ги поръсете с италианските подправки и неутралната мазнина. Почистете дълбоката тава за готвене.
Стъпка 5 /10
Отворете вашия OptiGrill в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, сложете морковите върху грил плочата. Оставете да се гриловат 4 минути.
Стъпка 6 /10
През това време нарежете на ситно червеното зеле и лука и ги оставете настрана.
Стъпка 7 /10
Проверете дали морковите са се сготвили добре - трябва да са крехки и препечени.
Стъпка 8 /10
Точно преди да гарнирате хотдога, затоплете хлебчетата: 2 минути преди морковите да станат готови, сложете хлебчетата в дълбоката тава за готвене. Поставете я в OptiGrill и ги загрейте за 1 минута от всяка страна.
Стъпка 9 /10
Разрежете хлебчетата на две по дължина. Намажете вътрешността с малко горчица и във всяко от тях поставете по един морков.
Стъпка 10 /10
Добавете червеното зеле и накълцания лук, след това кетчупа и майонезата.