Грилована ципура с ароматни подправки
- Общо време 45мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
1 броя Ципура
2 скилидка Скилидки чесън
Сол
Пипер
Зехтин
Прясна мащерка
1 броя Лимон
Магданоз, нарязан на едро
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте и подсушете ципурата.
Стъпка 2 /5
Нарежете чесъна, вземете листата мащерка и ги смесете със зехтина, солта и черния пипер в купа. Изстискайте малко лимонов сок в купата и добавете малко лимонова кора.
Стъпка 3 /5
Намажете цялата ципура със сместа предимно от страната на месото и мариновайте.
Стъпка 4 /5
Наредете върху месото едро нарязан магданоз и няколко резена лимон и оставете да се маринова 15 минути.
Стъпка 5 /5
Гриловайте ципурата на програма Риба.