Гриловани ребърца с барбекю сос
- Общо време 1ч. 10мин.
- 20мин.
Приготвяне - 50мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
4 с.л. кафява захар
1 ч.л. червен пипер
2 ч.л. Кайенски пипер
2 ч.л. Чили на прах
2 ч.л. Лук на прах
1 ч.л. Синапено семе
1 ч.л. Чесън на прах
1 ч.л. Сушен риган
500 г Свински ребра
2 с.л. Барбекю сос
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В съд смесете кафявата захар, червения пипер, кайенския пипер, чилито на прах, лука на прах, синапеното семе, чесъна на прах и ригана. Добавете сол и черен пипер. Нарежете свинските ребра, ако е необходимо, за да се поберат във вашия уред. Разнесете сместа от подправки върху месото, така че да се покрие изцяло. Сложете месото в тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 2 /6
Обърнете месото по средата на времето за готвене.
Стъпка 3 /6
Пет минути преди края на времето за готвене разнесете внимателно с четка половината от барбекю соса върху месото.
Стъпка 4 /6
Проверете дали е готово и удължете времето за готвене, ако е необходимо, така че месото да се сготви по ваш вкус.
Стъпка 5 /6
След като месото стане готово, изчакайте пет минути преди да го нарежете.
Стъпка 6 /6
Сервирайте го със свежа салата, хрупкави пържени картофи и с останалия барбекю сос, като добавка към ястието.