Карамелизирани ребра
- Общо време 1ч. 20мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1ч. 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1.5 кг Свински ребра
3 с.л. Смес от подправки за грил
10 cl Барбекю сос
Аксесоари
Тавичка за оттичане
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Отстранете тънката бяла кожа по дължината на костите, след което покрийте напълно ребрата със сместа от подправки. Поставете в хладилника, най-добре за една нощ.
Стъпка 2 /3
Поставете грил плочата в уреда. Поставете ребрата върху грила, като се уверите, че костите докосват грила, а месото е отгоре. Покрийте ребрата с фолио, като го закрепите плътно около месото, за да не се размести по време на готвенето. Настройте режима AIR FRY (Готвене с горещ въздух) на 180°C за 60 минути. Когато времето изтече, включете отново същия режим на 180°C за още 60 минути. Ако разполагате с уреда Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, поставете ребрата върху грила, като се уверите, че костите докосват грила, а месото е отгоре. Покрийте с лист фолио, като го закрепите здраво около месото, за да не се размести по време на готвенето. Поставете грил плочата на средния рафт, а тавичката за отцеждане - на дъното. Затворете вратата и настройте режима MEAT (Месо) за 60 минути. Когато времето изтече, стартирайте отново същата програма за още 60 минути.
Стъпка 3 /3
Проверете дали костите се отделят лесно от месото, след което отстранете алуминиевото фолио и намажете с барбекю сос. Стартирайте отново режима AIR FRY (Готвене с горещ въздух) за 5 минути. Ако разполагате с уреда Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, проверете дали костите се отделят лесно от месото, след което отстранете алуминиевото фолио и намажете с барбекю сос. Стартирайте отново режима MEAT (Месо) за 5 минути.