Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Карамелизирани ребра

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 20мин.
  • Приготвяне
    15мин.
  • Приготвяне
    1ч. 5мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1.5 кг Свински ребра

  • 3 с.л. Смес от подправки за грил

  • 10 cl Барбекю сос

Аксесоари

  • Тавичка за оттичане
    Тавичка за оттичане

Приготвяне

Стъпка 1 /3

Отстранете тънката бяла кожа по дължината на костите, след което покрийте напълно ребрата със сместа от подправки. Поставете в хладилника, най-добре за една нощ.

  • 1.5кг Свински ребра
  • 3с.л. Смес от подправки за грил

Стъпка 2 /3

Поставете грил плочата в уреда. Поставете ребрата върху грила, като се уверите, че костите докосват грила, а месото е отгоре. Покрийте ребрата с фолио, като го закрепите плътно около месото, за да не се размести по време на готвенето. Настройте режима AIR FRY (Готвене с горещ въздух) на 180°C за 60 минути. Когато времето изтече, включете отново същия режим на 180°C за още 60 минути. Ако разполагате с уреда Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, поставете ребрата върху грила, като се уверите, че костите докосват грила, а месото е отгоре. Покрийте с лист фолио, като го закрепите здраво около месото, за да не се размести по време на готвенето. Поставете грил плочата на средния рафт, а тавичката за отцеждане - на дъното. Затворете вратата и настройте режима MEAT (Месо) за 60 минути. Когато времето изтече, стартирайте отново същата програма за още 60 минути.

Стъпка 3 /3

Проверете дали костите се отделят лесно от месото, след което отстранете алуминиевото фолио и намажете с барбекю сос. Стартирайте отново режима AIR FRY (Готвене с горещ въздух) за 5 минути. Ако разполагате с уреда Easy Fry Oven & Grill 9 в 1, проверете дали костите се отделят лесно от месото, след което отстранете алуминиевото фолио и намажете с барбекю сос. Стартирайте отново режима MEAT (Месо) за 5 минути.

  • 10cl Барбекю сос