Класически домашен хамбургер
- Общо време 15мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
50 г галета
50 мл мляко
Провансалска подправка
сол
пипер
2 броя яйца, разбити
50 г настъргано сирене
2 скилидка чесън, нарязан на ситно
250 г телешка кайма
4 броя питки за бургер, разрязани на две
Дижонска горчица
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Смесете галетата с млякото, провансалската подправка, солта, черния пипер, яйцата, сиренето и чесъна. Добавете телешката кайма.
Стъпка 2 /4
Продължете да бъркате, докато се получи равномерна смес. След това оформете четири еднакви по размер бургера.
Стъпка 3 /4
Намажете с мазнина грил плочите. - Включете грила. - Изберете подходящата програма и натиснете OK. После продължете с рецептата: Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като загрее, поставете пържолите върху грил плочата и го затворете. Оставете да се готви, докато светлинният индикатор светне в червено или докато дисплеят покаже „добре изпечено“.
Стъпка 4 /4
Разнесете равномерно сосовете или подправките по ваш избор върху долните половинки на питките и поставете бургер върху всяка от тях. Сложете върху бургерите топинг по ваш избор и след това захлупете с горните половинки на всяка питка.