*Lasagne Bolognese
- Общо време 1ч. 20мин.
- 20мин.
Приготвяне - 1ч.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
375 г Телешка кайма
900 г Доматен сос
1.5 лук
3 скилидка Скилидки чесън
6 с.л. зехтин
1.5 с.л. сушени ароматни подправки
Сол и черен пипер
540 г сос бешамел
1 щипка индийско орехче
сол
15 Кори за лазаня
3 с.л. Настърган пармезан
Приготвяне
Стъпка 1 /5
В тенджера сложете всички продукти за соса. Покрийте и оставете да къкри 40 минути на среден огън. Разбърквайте от време на време.
Стъпка 2 /5
Подправете сoса бешамел с индийско орехче.
Стъпка 3 /5
Когато сосът Болонезе се стане готов, пригответе лазанята. В подходяща за размера на уреда тава за печене (форма за торта) сипете една трета от соса Болонезе. Редувайте корите за лазаня и соса Бешамел, като завършите със соса. Поръсете отгоре с настърган пармезан.
Стъпка 4 /5
Поставете тавата за печене върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 5 /5
Добър апетит!