Мраморна торта
- Общо време 33мин.
- 15мин.
Приготвяне - 18мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
1.33 бр. Средно яйце, 50-55 г
66 г Захар
30 мл Олио
66 г Кисело мляко
70 г Брашно тип 00, пресято
2 г Бакпулвер
0.66 ч.л. Ванилов екстракт
2 ч.л. Какао на прах
200 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Смесете яйцата, захарта и ванилията. Добавете олиото, кис. мляко и брашното с бакпулвера. Към едната половина добавете какао.
Стъпка 3 /5
Изсипете двете смеси в стъклените чаши, като ги редувате. Поставете капачките и сложете чашите в купата с 200 мл вода.
Стъпка 4 /5
Време за приготвяне: 18 минути.
Стъпка 5 /5
Консумирайте я гореща или студена.