Омлет със сирене бри и бекон
- Общо време 14мин.
- 10мин.
Приготвяне - 4мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
75 г Бри
15 г Масло
1 скилидка Чесън
6 яйца
2 с.л. пълномаслена сметана
1 с.л. Нарязан магданоз
Сол и пипер
4 резена Пушен бекон (около 50 г)
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете сиренето Бри на 4 еднакви парчета. Разтопете маслото. Обелете и нарежете скилидката чесън.
Стъпка 2 /4
В купа разбийте яйцата със сметаната, разтопеното масло, чесъна и магданоза. Подправете с малко със сол и черен пипер. Изсипете в аксесоара тава за печене.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. След като загрее, поставете парчетата сирене Бри върху едната половината от омлета и сложете резените бекон върху грил плочата за 2 минути. Сгънете другата половина от омлета върху половината със сиренето, обърнете резените бекон и гответе още 2 минути.
Стъпка 4 /4
Внимателно прехвърлете омлета в чиния, нарежете го на 4 ленти и на всяка лента добавете резенче бекон. Сервирайте веднага със салата като гарнитура.