Оссобуко със сладки картофи
- Общо време 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
3 с.л. Зехтин
4 резена Телешки джолан
2 Накълцан лук
3 скилидка Накълцан чесън
2 Нарязани на кубчета моркови
2 клонки Нарязана на парчета целина
10 cl Сухо бяло вино
600 г Белени консервирани домати
2 мерна еденица Букет от градински подправки
2 с.л. Италианска подправка на прах
2 с.л. Доматено пюре
1 Био портокал (кора и сок)
2 Цели сладки картофи, обелени (около 700 г)
4 cl Топло мляко
Сол и пипер
Аксесоари
2в1 решетка за цяло ястие
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
Изсипете зехтина в купата на мултикукъра. Запържете месото от двете страни за 5 минути.
Стъпка 3 /6
Добавете всички съставки с изключение на сладките картофи и млякото.
Стъпка 4 /6
Сложете сладките картофи на решетката в горна позиция, над киноата.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане.
Стъпка 6 /6
Смесете пюрето от сладки картофи с млякото и подправете. Сервирайте горещо.