Охлюви по бургундски
- Общо време 6мин.
- 5мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
48 бр. Бургундски охлюви от консерва
80 г Ивици бекон
80 г Малки печурки, на четвъртинки
200 мл Червено бургундско вино
2 с.л. Магданоз, ситно нарязан
40 г Шалот, ситно нарязан
80 г Леко осолено масло
2 бр. Захарче
Сол, пипер
4 бр. Филийки квасен хляб, препечени
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Нарежете магданоза.
Стъпка 3 /7
Нарежете на ситно лукчетата шалот.
Стъпка 4 /7
Запържете ивиците бекон и гъбите за 3-5 минути. Добавете виното, след това и маслото и разбъркайте.
Стъпка 5 /7
Подправете със сол и пипер. Добавете захарта и охлювите. Разбъркайте.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 1 минута
Стъпка 7 /7
Добавете магданоза. Сервирайте върху препечените филийки.