Паеля с карфиол с шафран
- Общо време 25мин.
- 12мин.
Приготвяне - 13мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
2 порции
1 бр. Глава лук, нарязан
0.5 бр. Червена чушка, на кубчета
8 бр. Резен чоризо
6 бр. Едри скариди
1 бр. Пилешко бутче, разполовено
1 бр. Щипка шафран
50 cl Пилешки бульон
300 г Карфиол, наситнен като оризови зърна
100 г Замразен грах
1 с.л. Зехтин
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Излейте олиото в тенджерата.
Стъпка 3 /6
Задушете лука с чушките. Добавете чоризото и скаридите и гответе 3 минути. Оставете ги настрани.
Стъпка 4 /6
Без да изплаквате тигана, сложете пилешкото и го запържете отвсякъде. Добавете шафрана и излейте отгоре бульона.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
След като се сготви, добавете карфиола и граха и гответе още 2 минути.