Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

*Japanese shrimp fritters

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 37мин.
  • Приготвяне
    25мин.
  • Приготвяне
    12мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 1 Яйце

  • 10 cl вода

  • 70 г Обикновено брашно

  • 35 г Царевично брашно

  • 1.5 ч.л. Бакпулвер

  • 1 с.л. зехтин

  • Сол и черен пипер

  • 16 Големи сурови скариди

  • 80 г Панко галета

  • 100 г майонеза

  • 12 г сос Срирача

  • 0.5 ч.л. Чесън на прах

Приготвяне

Стъпка 1 /6

В съд смесете жълтъка с водата. Добавете обикновеното брашно, царевичното брашно и бакпулвера и разбийте добре. Оставете настрана в хладилник.

  • 1 Яйце
  • 10cl вода
  • 70г Обикновено брашно
  • 35г Царевично брашно
  • 1.5ч.л. Бакпулвер

Стъпка 2 /6

Почистете скаридите, като запазите опашките.

  • 16 Големи сурови скариди

Стъпка 3 /6

Изсипете галетата, солта и черния пипер в плитък съд. Потопете скаридите в сместа за темпура, след това в галетата и ги поставете върху тавата в уреда. Започнете да готвите.

  • 1 Яйце
  • 10cl вода
  • 70г Обикновено брашно
  • 35г Царевично брашно
  • 1.5ч.л. Бакпулвер
  • 1с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер
  • 16 Големи сурови скариди
  • 80г Панко галета

Стъпка 4 /6

По средата на времето за готвене обърнете скаридите и гответе, докато порозовеят равномерно

Стъпка 5 /6

През това време пригответе соса. Смесете майонезата, соса Срирача и чесъна в купа.

  • 100г майонеза
  • 12г сос Срирача
  • 0.5ч.л. Чесън на прах

Стъпка 6 /6

След като скаридите станат готови, сервирайте веднага.

  • 1 Яйце
  • 10cl вода
  • 70г Обикновено брашно
  • 35г Царевично брашно
  • 1.5ч.л. Бакпулвер
  • 1с.л. зехтин
  • Сол и черен пипер
  • 16 Големи сурови скариди
  • 80г Панко галета
  • 100г майонеза
  • 12г сос Срирача
  • 0.5ч.л. Чесън на прах