Патладжанени рулца с пармезан
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
200 г Доматен сос
2 ч.л. Лук на прах
2 ч.л. Чесън на прах
2 ч.л. Сушен риган
1 ч.л. Сол
2 с.л. Зехтин
Пипер
2 Топки сирене моцарела, нарязани на 1 см пръчици
800 г Патладжани, нарязани на 0,5 см шайби, гриловат се или се пекат на тиган
3 с.л. Настърган пармезан
Приготвяне
Стъпка 1 /4
В съд смесете доматения сос, лука, чесъна, ригана, солта, зехтина и черния пипер. Оставете настрана. Поставете парче моцарела върху края на резен патладжан, след което внимателно навийте патладжана на руло. Повторете същото с всички останали резени патладжан.
Стъпка 2 /4
Изсипете половината доматен сос на дъното на форма за печене с пружина, която е с подходящ размер, за да побере ястието. Подредете патладжанените рулца вертикално във формата. Покрийте с останалата част от доматения сос и накрая поръсете отгоре с настърган пармезан.
Стъпка 3 /4
Поставете формата върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 4 /4
Сервирайте със зелена салата.