Roasted summer vegetables with Burrata
- Общо време 30мин.
- 10мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
250 г патладжан (около 1)
250 г Тиквички (около 1 голяма)
250 г Червени чушки (около 1)
300 г Римски домати (около 2 бр.)
2 скилидка Чесън
1 с.л. Балсамов оцет
2 с.л. Зехтин
Сол и пипер
4 стръкче мащерка
2 Бурата
1 връзки босилек
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Измийте патладжана и тиквичката, нарежете патладжана на шайби. Разрежете тиквата на две по дължина. Разрежете всяка половинка на две по дължина и след това още на две по ширина.
Стъпка 2 /6
Измийте и почистете чушката и я нарежете на 8 парчета. Измийте и нарежете доматите на 4 парчета.
Стъпка 3 /6
Отворете Optigrill на 180 °C. Поставете парчетата домат в тавата за печене. Добавете тиквичките, а върху тях сложете чушките.
Стъпка 4 /6
Обелете и счукайте скилидките чесън. Смесете с балсамовия оцет, зехтина, сол и черен пипер. Залейте зеленчуците и поръсете със стръкчета мащерка.
Стъпка 5 /6
Поставете тавата за печене във вашия OptiGrill, преди да го включите. Затворете грила и го включете. Ръчният режим се активира автоматично. Изберете Червения цвят от настройките с бутона M и натиснете OK. Веднага След като загрее, гответе 20 минути.
Стъпка 6 /6
Сервирайте зеленчуците топли с бурата и листенца босилек.