*Roasted aubergines with yoghurt sauce
- Общо време 45мин.
- 10мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
2 патладжани
4 с.л. зехтин
2 ч.л. подправка Каждун
1 ч.л. сол
100 г натурално кисело мляко
1 ч.л. тахан
2 с.л. Лимонов сок
Сол и черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Измийте и нарежете патладжаните по дължина. Овкусете ги със сол и зехтин. Поръсете повърхността им с подправка Каджун.
Стъпка 2 /4
Поставете патладжаните върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /4
През това време пригответе соса. Смесете всички съставки в купа и оставете настрана да изстинат.
Стъпка 4 /4
Когато патладжаните се изпекат, ги подредете в чиния и ги сервирайте със соса от кисело мляко.