Bacon-wrapped roast chicken and broccoli with garlic and lemon
- Общо време 40мин.
- 20мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
2 с.л. Мазнина
1 ч.л. Чесън на прах
0.5 кора от лимон Лимон
Сол и пипер
800 г Броколи
25 cl Вода
1 ч.л. Сушена мащерка
0.5 ч.л. червен пипер
1 ч.л. Чесън на прах
6 филе Пиле (около 550 г)
24 резена Много тънки резени пушен бекон (около 225 г)
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Изсипете олиото в купа, добавете чесъна на прах и сока и кората на лимона. Подправете със сол и черен пипер. Добавете нарязаните на розички броколи и ги разбъркайте. Изсипете в тавата за печене и долейте вода.
Стъпка 2 /4
Смесете мащерката с червения пипер, чесъна на прах, сол и черен пипер. Намажете пилешките филенца с микса от подправки. Поставете 4 парчета пушен бекон едно до друго върху работната повърхност. Отгоре сложете пилешко филе и го увийте в бекона. Направете същото с всички пилешки филета.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. Покрийте броколите с капака. След като загрее, пилешките филета се поставят върху грил плочата. Гответе 20 минути, като редовно обръщате пилешките филета, за да се запекат от всички страни и разбъркате броколите веднъж.
Стъпка 4 /4
Сервирайте веднага.