Пилешки пролетни рулца
- Общо време 1ч. 15мин.
- 35мин.
Приготвяне - 40мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
8 порции
100 г Оризови нудъли вермичели
4 Пилешко месо
3 с.л. Неутрално масло
3 Чесън
400 г Зеленчуци за пържене
Сол, черен пипер
32 Оризова хартия
Аксесоари
Грил решетка Тавичка за оттичане Kошница за пържене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Рехидратирайте оризовите нудъли според инструкциите на опаковката. Отцедете ги внимателно между ръцете си. Нарежете ги с помощта на ножица, след което ги оставете да се охладят.
Стъпка 2 /4
Нарежете пилешкото месо на кубчета и го запържете за 5 минути в тиган в сгорещеното олио заедно с нарязания чесън. Добавете запържените зеленчуци и продължете да готвите още 5 минути. Добавете нудълите и оставете да се охладят.
Стъпка 3 /4
Напълнете купа с топла вода и поставете чиста кухненска кърпа върху работната повърхност. Постепенно накиснете листовете оризова хартия за няколко минути във водата, след което ги поставете върху кърпата. Поставете лъжица от плънката в долната част на листа. Първо завийте левия и десния край, за да покриете плънката, след което завийте целия лист. Повторете, докато използвате цялата плънка.
Стъпка 4 /4
Поставете грил плочата в купата, поставете половината от пролетните рулца в купата на уреда, като ги разположите на голямо разстояние едно от друго, за да не се слепват. Ако разполагате с уреда Easy Fry Oven&Grill 9in1, поставете половината от пролетните рулца в кошницата на уреда за пържене. Поставете кошницата на средното ниво, а тавичката за отцеждане - на дъното. Затворете вратата. Уред с автоматични програми: Настройте режима Air Fry (Готвене с горещ въздух) на 160°C за 20 минути, като не забравяйте да обърнете по средата на готвенето, след което повторете с втората партида. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 160°C за 20 минути, като не забравяйте да обърнете по средата на готвенето, след което повторете с втората партида.