Пилешки фахитас
- Общо време 30мин.
- 15мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
450 г Пилешки гърди (ок. 2 филета)
1 червена чушка
1 Оранжева чушка
1 Зелена чушка
1 червен лук
2 с.л. Зехтин
3 с.л. Подправки за фахита
4 Царевични тортили
2 авокадо
1 купа Салса сос
100 г Настърган кашкавал
1 Лайм
8 стръкче кориандър
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Нарежете пилето на лентички. Измийте чушките, отстранете сърцевината им и ги нарежете на лентички. Обелете и нарежете лука. Смесете чушките с пилешкото и лука в купа. Добавете зехтина и подправките и разбъркайте добре.
Стъпка 2 /6
Включете уреда. Включете чекмедже 1. Изберете режим MANUAL на 200°C за 15 минути. Сложете микса от пиле и зеленчуци на грил решетката в чекмедже 2. Включете чекмедже 2. Изберете режим MANUAL на 180°C за 2 минути. Сложете тортилите на грил решетката в чекмедже 2.
Стъпка 3 /6
Натиснете SYNC, така че готвенето и в двете чекмеджета да завърши по едно и също време. Натиснете START, за да започне готвенето и в двете чекмеджета.
Стъпка 4 /6
Разбъркайте зеленчуците и пилето по средата на времето за готвене.
Стъпка 5 /6
Проверете дали са се сготвили добре и продължете да готвите още няколко минути, ако е необходимо.
Стъпка 6 /6
Поднесете мексиканските фахитас с пилешкото и чушките, няколко резена авокадо, салса и настърган кашкавал. Полейте с лайм и поръсете с кориандър.