Пуешки медальони
- Общо време 1ч.
- 30мин.
Приготвяне - 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
600 г Пуешки гърди
1 стръкче Мащерка
180 г Моркови
300 г Картофи
200 г Тиквички
100 г листа бейби спанак
50 г Орехови ядки
50 г Сланина
50 г Червени боровинки, сушени
300 г Кисело мляко
0.5 парче Лимон
150 мл Зехтин
Аксесоари
Тава за печене Snacking & Baking Tray XL Snacking & Baking tray
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Смесете лимоновия сок, зехтина и листата мащерка в купа и подправете със сол и черен пипер. Добавете нарязаните на медальони пуешки гърди и намажете равномерно с маринатата. Оставете сместа настрана.
Стъпка 2 /5
Измийте и обелете зеленчуците. Нарежете тиквичките на шайби с дебелина 1 см. Нарежете морковите по дължина,а картофите – на парчета. Овкусете със сол и черен пипер и полейте със зехтин. Печете зеленчуците в тавата за печене 20 минути на 180°C.
Стъпка 3 /5
За соса запържете сармите в тиган за 7-8 минути и ги отцедете от излишната мазнина. Смесете киселото мляко, нарязания на кубчета бекон, нарязаните oрехови ядки и сушените боровинки и оставете сместа настрана.
Стъпка 4 /5
Включете грила. Изберете програма Птици/Пиле и натиснете OK. След като загрее,поставете пуешките медальони върху плочата и гответе до желаното ниво.
Стъпка 5 /5
Поднесете пуешките медальони в чиния със зеленчуците и соса и гарнирайте с листенца бейби спанак.