Пълнени домати
- Общо време 50мин.
- 25мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (14)
Easy Fry Compact, Уред за готвене с горещ въздух EY145810, 3л., Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry & Grill 2-in-1 Classic, Уред за Готвене с Горещ Въздух EY501815 Easy Fry & Steam Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
2 порции
2 Големи домати за пълнене
0.5 резен Бял хляб
3 cl Мляко
0.5 Бял лук
0.5 скилидка Скилидка чесън
85 г Кайма за наденички
85 г Кайма
1 ч.л. Силна горчица
0.25 ч.л. Италиански микс от подправки
0.5 с.л. Зехтин
Сол и пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте и подсушете доматите. Отрежете парче с формата на малко капаче от върха на всеки домат. Внимателно издълбайте доматите, като внимавате да не ги пробиете долу.
Стъпка 2 /5
Накиснете филиите хляб в съд с мляко. Обелете и нарежете на ситно лука и чесъна, след което ги добавете в съда с млякото. Добавете месото от наденица, каймата, горчицата и италианския микс от подправки. Разбъркайте добре всички съставки, за да се получи гладка плънка. Подправете по ваш вкус.
Стъпка 3 /5
Напълнете доматите с плънката, като оставите малко от плънката да стърчи отгоре. Поставете капачетата на местата им върху доматите.
Стъпка 4 /5
Използвайте форма за печене, с подходящ размер. Подредете доматите вътре и поръсете с малко зехтин капачетата. Поставете формата за печене върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 5 /5
Сервирайте с гарнитура по ваш избор!