Свински ребра с ананас и пушено халапеньо
- Общо време 15мин.
- 10мин.
Приготвяне - 5мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
6 с.л. Кетчуп
2 с.л. Кафява захар
1 с.л. Сос Уорчестър
1 с.л. Смлян кимион
2 скилидка Чесън, накълцан
Сол и черен пипер
4 резена Ананас
4 броя Обезкостени свински ребра, всяко по 175 г. и с около дебелина 2.5 см
1 с.л. Ситно накълцани чушки халапеньо
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Смесете кетчупа със захарта, ситно нарязаните чушки халапеньо, соса Уорчестър, кимиона и чесъна. Загрейте сместа в микровълновата за 2 минути на най-високата степен. Овкусете ребърцата от двете страни със сол и черен пипер. След това ги намажете със сместа.
Стъпка 2 /5
- Включете грила. - Изберете подходящата програма и натиснете OK. След това преминете към рецептата: Изберете програма Свинско и натиснете OK. Намажете с малко мазнина грил плочите. След като загрее, поставете ребрата върху грил плочите и затворете капака. Оставете да се готви, докато индикаторната лампичка стане оранжев или докато на дисплеят покаже „средно изпечено“.
Стъпка 3 /5
Сложете ребрата в чиния и ги покрийте с фолио. Оставете ги да починат 5 минути. През това нанесете с четка част от кетчупа върху ананаса.
Стъпка 4 /5
Изберете ръчен режим (червено) и натиснете OK. Намажете с малко мазнина плочите на грила. След като загрее, поставете ананаса върху грила и го затворете. Оставете да се грилова 5 минути, докато стане хрупкав.
Стъпка 5 /5
Поставете резените ананас върху свинските ребърца и залейте с останалия сос. Поръсете с кориандър и сервирайте с резенчета лайм.