Селски тарт с тиквички
- Общо време 1ч. 10мин.
- 12мин.
Приготвяне - 58мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
2 Малки тиквички
3 Чесън
0.5 Лимон
2 ч.л. Нарязана мащерка или провансалски билки
1 с.л. Зехтин
200 г Прясно козе сирене (или крема сирене)
1 с.л. Галета
Сол, черен пипер
1 Бутер тесто
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Измийте и нарежете тиквичките на филийки с дебелина 1/2 см. Обелете и смачкайте скилидките чесън, настържете кората на половин лимон и смесете с половината мащерка, половината зехтин, прясно сирене (фромаж фре), галета, сол и черен пипер.
Стъпка 2 /5
Поставете тавата за пица на горния рафт на вашия Easy Fry Oven & Grill. Затворете вратата и настройте режима GRILL (Гриловане) на 200°C за 13 минути, за да загреете тавата за пица.
Стъпка 3 /5
Изрежете лист хартия за печене със същия размер като тавата за пица. Разточете бутер тестото върху хартията за печене и го използвайте като ориентир. Надупчете тестото с вилица и разпределете сместа със сирене в средата, без да излизате извън ръбовете на хартията за печене. Поставете отгоре тиквените филийки заедно с останалата мащерка и олиото и сгънете краищата на тестото върху плънката, като внимавате тартът да не излиза извън хартията за печене.
Стъпка 4 /5
След като тавата се загрее, използвайте хартията за печене, за да я плъзнете върху тавата и я поставете на средния рафт на вашия Easy Fry Oven & Grill. Затворете вратата и настройте режима PIZZA (Пица) на 190°C за 20 минути.
Стъпка 5 /5
След 20 минути извадете тавата от Easy Fry Oven & Grill и използвайте шпатула, за да отстраните внимателно хартията за печене. Поставете тавата обратно във фурната, затворете вратата, за да започнете отново готвенето, като намалите температурата на 180°C.