Скариди в сладко-кисел сос
- Общо време 33мин.
- 25мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (12)
Easy Fry & Steam Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY8018, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry Mega, Уред с горещ въздух, Изключително голяма вместимост 7.5 L, 8 автоматични програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
3 с.л. брашно
3 яйца
2 с.л. неутрална мазнина
120 г галета
16 Сурови обелени опашки от тигрови скариди
100 г Сладко-кисел сос
Сол и черен пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Подгответе три чинии за галетата: в първата изсипете брашното, подправено със сол и черен пипер. Във втората разбийте яйцата с олиото. В третата чиния сложете галетата.
Стъпка 2 /3
Натопете скаридите една по една първо брашното, а после в разбитите яйца и галетата. Потопете ги за втори път в яйцата, а след това в галетата. Поставете скаридите в чинията на уреда, като внимавате да не се застъпват. Започнете да готвите.
Стъпка 3 /3
Сервирайте като предястие със сладко-кисел сос.