Супа том ям със скариди
- Общо време 16мин.
- 15мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
45 бр. Обелени сурови скариди
3 бр. Стрък лимонова трева, едро нарязана
12 бр. Тънки резени джинджифил
6 бр. Чери домати, нарязани на 8
9 бр. Печурки, тънко нарязани
4.5 с.л. Сос нуок мам
3 бр. Скилидка чесън, нарязана
3 бр. Шалот, ситно нарязан
Пресен кориандър, нарязан
1 бр. Лайм на четвъртинки
600 мл Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Обелете и нарежете джинджифила на тънки резени.
Стъпка 3 /8
Обелете, почистете кълновете и нарежете ситно чесъна.
Стъпка 4 /8
Обелете и накълцайте лука шалот.
Стъпка 5 /8
Измийте и нарежете на ситно пресния кориандър.
Стъпка 6 /8
Сложете в съда всички съставки с изключение на кориандъра и сока от лайм. Добавете 100 мл вода на порция.
Стъпка 7 /8
Време за приготвяне: 1 минута
Стъпка 8 /8
Извадете джинджифила и лимоновата трева. Сервирайте гарнирано с кориандър и пръски от лайм.