Beef Medallions with a Quick Bearnaise Sauce
- Общо време 20мин.
- 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Приготвяне - 5мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
За соса Беарнез:
8 Eстрагон
4 Магданоз
6 броя органични яйчни жълтъци (средни)
100 мл Бяло вино
300 г Разтопено несолено масло, затоплено
Сол
Лют червен пипер
1 броя Лимон
За филетата:
8 г Телешки медальони, 120 г
Сол
Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Изберете програма Телешко на вашия OptiGrill и загрейте грила с функцията Grill Boost. За да приготвите соса измийте естрагона и кервиза, подсушете чрез изтръскване, откъснете листата и ги накълцайте на ситно. Измийте лимона с гореща вода, подсушете го, разрежете го на две и изстискайте сока.
Стъпка 2 /3
Разбъркайте жълтъците с бялото вино в купа на водна баня, докато сместта стане кремообразна. Махнете купата от котлона и бавно налейте разтопеното масло, като разбърквате постоянно. Добавете вътре естрагона и кервиза, подправете със сол, лют червен пипер и лимонов сок.
Стъпка 3 /3
Овкусете телешките медальони със сол, поставете ги върху плочата на OptiGrill и гриловайте според предпочитанията си: много алангле (синьо), алангле (жълто), средно изпечено (оранжево) или добре изпечено (червено). Грилованото месото се овкусява с черен пипер и се поднася със соса беарнез.