Терин с рикота и чушки
- Общо време 23мин.
- 15мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
600 г Рикота
4.5 бр. Чушки на ивици
6 бр. Лист желатин, предварително накиснат
90 г Песто алла дженовезе
100 мл Мляко
1.2 л Терин, застлан с фолио
Сол, пипер
Олио
Вода
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /8
Обелете, почистете семето и нарежете чушките на тънки ивици.
Стъпка 3 /8
Накиснете желатина в студена вода.
Стъпка 4 /8
Подправете рикотата с песто, сол и черен пипер. Излейте млякото в тигана. Добавете изцедения желатин. След като се разтопи, добавете рикотата. Изплакнете тигана.
Стъпка 5 /8
Излейте олиото в тигана. Запържете нарязаните на ивици чушки, с кората надолу в течение на 5 минути (на два пъти, ако е необходимо).
Стъпка 6 /8
Налейте в тигана 200 мл вода. Сложете чушките в кошничката за готвене на пара.
Стъпка 7 /8
Приготвяне под налягане.
Стъпка 8 /8
Редуващи се слоеве рикота и чушки в терина. Дръжте го в хладилника 12 часа, преди да го обърнете и сервирате.