Торта „Шварцвалд“
- Общо време 2ч. 17мин.
- 30мин.
Приготвяне - 47мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
3 бр. Яйце
150 г Захар
120 г Маргарин
160 г Йогурт
90 г Брашно
60 г Горчиво какао на прах
15 г Бакпулвер
200 г Череши в сироп
50 cl Нискомаслена бита сметана
Шоколад
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /5
Смесете маргарина и захарта. Добавете яйцето и киселото мляко, а след това пресятата смес от брашно, какао и бакпулвер.
Стъпка 3 /5
Намажете формата. Излейте сместа вътре. Покрийте ги с опаковъчно фолио. Пригответе в кошничката за готвене на пара с 400 мл вода в съда.
Стъпка 4 /5
Приготвяне под налягане.
Стъпка 5 /5
Оставете ги да изстинат. Нарежете на дискове. Декорирайте с череши и бита сметана.