Salmon and asparagus frittata
- Общо време 40мин.
- 15мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Аспержи
1 с.л. растителна мазнина
Сол и пипер
100 г зелен лук (около 5 бр.)
8 яйца
30 г Настърган пармезан
140 г Прясна сьомга
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Отрежете и изхвърлете твърдите краища на стъблата на аспержите. Измийте ги, отрежете връхчетата на 12 см, а останалите стъбла нарежете на парчета по 0,5 см. Сложете връхчетата на аспержите в купа. Намажете ги с масло, сол и черен пипер. Измийте зеления лук и го нарежете целия.
Стъпка 2 /4
Разбийте яйцата в купа. Добавете парчетата аспержи, нарязания лук, пармезана, сол и черен пипер. Изсипете сместа в тавата за печене. Нарежете сьомгата на тънки 0,5 см шайби и ги наредете върху фритата, като ги притиснете съвсем леко отгоре.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 3. Веднага след като загрее, го затворете върху тавата за печене и поставете връхчетата на аспержите върху грил плочата. Оставете да се готви 25 минути, като обръщайте аспержите един или два пъти по време на готвенето.
Стъпка 4 /4
Нарежете фритатата на парчета с форма на полумесец и я сервирайте топла или студена с грилованите аспержи.