Халуми и фалафел на грил
- Общо време 1ч. 45мин.
- 25мин.
Приготвяне - 1ч. 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
8 порции
350 г Суров нахут
3 Магданоз
6 Кориандър
2 ч.л. Кимион
Сол, черен пипер
2 с.л. Тахан (сусамова паста)
2 Чесън
2 Бял лук
2 с.л. Зехтин
230 г Халуми
1 с.л. Зехтин
Аксесоари
Грил решетка Разделител
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Накиснете суровия нахут в един литър вода за поне 12 часа. Смесете накиснатия нахут, листата от магданоз, кориандъра, кимиона, щипка сол и щипка черен пипер и сусамовата паста (тахан), докато се получи груба паста.
Стъпка 2 /6
Добавете нарязаните чесън и лук, след което разбъркайте добре с ръка и оформете топчета с големината на орех.
Стъпка 3 /6
Поставете грил плочата и разделителя в уреда. Натиснете бутона Sync (Синхронизиране) и изберете програмата FRIES (Пържени картофи) за P1. За P2 изберете програмата MEAT (Месо). Поставете фалафелите от едната страна на купата и ги намажете със зехтин. Започнете да готвите. Обърнете два или три пъти по време на готвенето.
Стъпка 4 /6
Междувременно пригответе халуми. Нарежете го на 8 равни части. Намажете ги с олио.
Стъпка 5 /6
Когато таймерът прозвучи, поставете сиренето халуми от другата страна на разделителя и продължете готвенето. Обърнете сиренето по средата на готвенето.
Стъпка 6 /6
След като се сготви, повторете процеса с втората партида.