Чили кон карне
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
6 порции
700 г Телешка кайма
300 г Нарязан лук
3 бр. Скилидка чесън, счукана
600 г Домати на кубчета от консерва
600 г Червен боб от консерва
3 ч.л. Чили на прах
3 ч.л. Млян кимион
2 бр. Кубче телешки бульон
300 мл Червено вино
2 с.л. Доматено пюре
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Подгответе съставките
Стъпка 2 /8
Нарежете лука на дребно.
Стъпка 3 /8
Счукайте чесъна.
Стъпка 4 /8
Добавете каймата, наситнения лук и чесъна в купата.
Стъпка 5 /8
Запечатайте каймата, лука и чесъна, докато месото промени цвета си. Раздробете бучиците, ако има такива.
Стъпка 6 /8
Добавете останалите съставки. Подправете на вкус. Разбъркайте добре.
Стъпка 7 /8
Готвене под налягане
Стъпка 8 /8
Сервирайте с бял ориз!