Шишчета с пиле и картофи по хавайски
- Общо време 1ч. 36мин.
- 15мин.
Приготвяне - 21мин.
Приготвяне - 1ч.
Охлаждане
Съставки
4 порции
85 г Кетчуп
70 г Кафява захар
9 cl Соев сос
4 с.л. Зехтин
1 с.л. Оризов оцет
1 Био лайм
2 с.л. Подправка Коломбо
2 скилидка Нарязан чесън
2 с.л. сусамово олио
Сол и пипер
400 г Пилешки филенца
500 г Пресен ананас
1 Голяма зелена чушка
1 Едър червен пипер
1 Голям червен лук
2 Картофи
1 семе, семена Сусам
Приготвяне
Стъпка 1 /8
Пригответе марината в купа. Смесете кетчупа, кафявата захар, соевия сос, половината зехтин, оризовия оцет, кората и сока от лайм, подправките, накълцания чесън и сусамовото олио.
Стъпка 2 /8
Нарежете пилешкото на кубчета по 2 см.
Стъпка 3 /8
Пoдгответе ананаса и всички измити и обелени зеленчуци. Нарежете ананаса и картофите на кубчета по 2 см, а чушките и лука на квадратчета по 2 см. Необходими са ви 24 кубчета (или квадратчета) от всяка съставка.
Стъпка 4 /8
Поставете тенджера с подсолена вода на котлона и я оставете да заври. Варете картофите около 5 до 10 минути. Внимавайте да не омекват.
Стъпка 5 /8
Набучете парчетата пилешко, зеленчуците и ананаса на осем шишчета. Комбинирайте ги по ваш вкус.
Стъпка 6 /8
Сложете шишчетата в чиния и ги намажете с марината. Покрийте съда със стреч фолио и оставете в хладилника за 1 час.
Стъпка 7 /8
Отворете вашия OptiGrill в позиция Барбекю. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете шишчетата върху грил плочата и гриловайте 15 минути, като ги обръщате редовно, за да се изпекат от всички страни.
Стъпка 8 /8
В малка тенджера оставете останалата марината да доизври на среден огън за 2 до 3 минути. След като шишчетата станат готови, нанесете върху тях маринатата и сусама. Сервирайте веднага.