Шоколадово суфле
- Общо време 35мин.
- 20мин.
Приготвяне - 15мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (4)
Съставки
4 порции
100 г Черен шоколад
3 Яйца (1 жълтък+ 3 белтъка)
1 ч.л. Царевично брашно
10 cl Мляко
40 г Захар
25 г Масло
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Разтопете начупените парченца шоколад на водна баня или в микровълнова фурна на ниска мощност. Отделете белтъците от жълтъците и оставете настрана 3 белтъка и 1 жълтък.
Стъпка 2 /5
Разбийте жълтъка в купа с царевичното брашно. Млякото и 30 г захар се кипват, след което се изсипват върху сместа от жълтъци и царевично брашно, като се разбърква през цялото време. Изсипете сместа в тенджерата и я варете на слаб огън, като непрекъснато разбърквате. Сложете шоколада и свалете крема от котлона, за да се охлади.
Стъпка 3 /5
Разбийте белтъците до твърдост и внимателно ги добавете към топлия шоколадов крем.
Стъпка 4 /5
Намажете 4 големи рамекина, поръсете вътрешността им с 10 г захар и разпределете сместа между тях, като запълните 2/3 от рамекина.
Стъпка 5 /5
Поставете грил плочата в купата на уреда и подредете рамекините върху нея. Уред с автоматични програми: Използвайте режим DESSERT (Десерт) при 160°C за 15 минути. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 160°C за 15 минути.