Чеснов хляб
- Общо време 3ч. 45мин.
- 20мин.
Приготвяне - 25мин.
Приготвяне - 3ч.
Охлаждане
Съвместими уреди (12)
Easy Fry & Steam Easy Fry & Grill XXL, Уред за готвене с горещ въздух EY8018, 2в1, 6,5л., до 8 порции, Черен XXL Dual Easy Fry, Двоен уред за готвене с горещ въздух XXL, синхронизирано готвене, вместимост от 11 L Easy Fry Mega, Уред с горещ въздух, Изключително голяма вместимост 7.5 L, 8 автоматични програми Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
4 порции
210 г Топла вода
0.7 саше Суха хлебна мая (3.5 г)
350 г Бяло брашно тип 00
0.5 ч.л. пудра захар (3 г)
35 г Зехтин
7 г Фина сол
2 Скилидки чесън, нарязани на ситно
2 с.л. Накълцан магданоз
Приготвяне
Стъпка 1 /6
В малък съд разтворете маята в топла вода (с температура не повече от 40°C). Разбъркайте и оставете да престои 5 минути.
Стъпка 2 /6
Изсипете брашното, захарта, зехтина, ситната сол, половината накълцан чесън и магданоза в купата на кухненски робот с кука, и разбъркайте. Добавете сместа от вода и мая, след това месете 5 минути на ниска скорост, а после 5 минути на средна скорост. Отстранете куката и покрийте тестото с кърпа. Оставете тестото да втаса 2 часа на стайна температура. То трябва да удвои обема си.
Стъпка 3 /6
Върху леко набрашнена работна повърхност притиснете добре с дланта си тестото. Разточете го напред и после назад към тялото си. Повторете 8 пъти, така че да изкарате въздуха от тестото и то постепенно да омекне.
Стъпка 4 /6
Разделете тестото на малки парчета по 50 г и оформете топки от тях. Подредете топките във форма на маргаритка във формата за печене. Оставете тестото да втаса 1 час, като внимавате да не е на течение.
Стъпка 5 /6
Използвайте форма за печене, която е с подходящ размер. Поставете формата за печене върху тавата в уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 6 /6
Оставете да изстине върху метална решетка преди да сервирате.