*Moussaka
- Общо време 1ч. 50мин.
- 20мин.
Приготвяне - 1ч. 30мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
230 г Телешка кайма
600 г Доматен сос
1.5 лук
3 скилидка Скилидки чесън
6 с.л. зехтин
1.5 с.л. сушени ароматни подправки
Сол и черен пипер
3 сантиметър патладжани
6 с.л. зехтин
375 г сос бешамел
1 щипка индийско орехче
сол
Приготвяне
Стъпка 1 /7
В тенджера сложете всички съставки за соса. Покрийте и оставете да къкри 40 минути на среден огън. Разбърквайте от време на време.
Стъпка 2 /7
През това време в съд смесете кубчетата патладжан със зехтина. Посолете ги. Поставете патладжаните в купата на уреда и започнете да готвите.
Стъпка 3 /7
Разбърквайте патладжаните на всеки 10 минути, за да се изпекат и да покафенеят равномерно.
Стъпка 4 /7
Когато сосът и патладжаните станат готови, разбъркайте всичко заедно и го прехвърлете в тава за печене, която се побира в купата на уреда.
Стъпка 5 /7
Залейте със соса бешамел, подправен с индийско орехче.
Стъпка 6 /7
Поставете тавата за печене върху тавата на уреда. Започнете да готвите.
Стъпка 7 /7
Сервирайте веднага с гарнитура зелена салата.