Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

*Moussaka

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 1ч. 50мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    1ч. 30мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 230 г Телешка кайма

  • 600 г Доматен сос

  • 1.5 лук

  • 3 скилидка Скилидки чесън

  • 6 с.л. зехтин

  • 1.5 с.л. сушени ароматни подправки

  • Сол и черен пипер

  • 3 сантиметър патладжани

  • 6 с.л. зехтин

  • 375 г сос бешамел

  • 1 щипка индийско орехче

  • сол

Приготвяне

Стъпка 1 /7

В тенджера сложете всички съставки за соса. Покрийте и оставете да къкри 40 минути на среден огън. Разбърквайте от време на време.

  • 230г Телешка кайма
  • 600г Доматен сос
  • 1.5 лук
  • 3скилидка Скилидки чесън
  • 6с.л. зехтин
  • 1.5с.л. сушени ароматни подправки
  • Сол и черен пипер

Стъпка 2 /7

През това време в съд смесете кубчетата патладжан със зехтина. Посолете ги. Поставете патладжаните в купата на уреда и започнете да готвите.

  • 3сантиметър патладжани
  • 6с.л. зехтин
  • сол

Стъпка 3 /7

Разбърквайте патладжаните на всеки 10 минути, за да се изпекат и да покафенеят равномерно.

Стъпка 4 /7

Когато сосът и патладжаните станат готови, разбъркайте всичко заедно и го прехвърлете в тава за печене, която се побира в купата на уреда.

  • 230г Телешка кайма
  • 600г Доматен сос
  • 1.5 лук
  • 3скилидка Скилидки чесън
  • 6с.л. зехтин
  • 1.5с.л. сушени ароматни подправки
  • Сол и черен пипер
  • 3сантиметър патладжани
  • 6с.л. зехтин
  • сол

Стъпка 5 /7

Залейте със соса бешамел, подправен с индийско орехче.

  • 375г сос бешамел
  • 1 индийско орехче

Стъпка 6 /7

Поставете тавата за печене върху тавата на уреда. Започнете да готвите.

Стъпка 7 /7

Сервирайте веднага с гарнитура зелена салата.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
30мин.

Мусака

ratings.4.8

6 Отзиви

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Мусака