BBQ cauliflower bites and sautéed rice with pineapple
- Общо време 34мин.
- 25мин.
Приготвяне - 9мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Карфиол (около половината глава)
1 ч.л. Чесън на прах
100 г Сос барбекю
1 с.л. лют сос (по желание)
120 г Червени чушки (около половин чушка)
2 скилидка Чесън
100 г Лук (1 малка глава)
250 г Ананас (около 1/3 ананас)
30 г Зелен лук (около 2)
2 с.л. Слънчогледово олио
100 г Замразен грах
2 с.л. Соев сос
500 г предварително сварен ориз
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Измийте карфиола и го нарежете на розички – всяка с големина колкото хапка. Сварете ги за 5 минути в тиган с вряща подсолена вода, след което ги отцедете. Сложете ги в купа с чесъна на прах, барбекю соса и лют сос (по желание) и разбъркайте. Оставете ги настрана.
Стъпка 2 /4
Нарежете червенaта чушка на кубчета 0,5 см. Обелете и нарежете на ситно скилидките чесън и лука. Нарежете месото на ананаса на малки кубчета, а зеления лук на малки шайби.
Стъпка 3 /4
Сложете олиото, чушките, чесъна и лука в тавата за печене. Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, добавете ориза, граха и нарязания на кубчета ананас и разбъркайте.
Стъпка 4 /4
Междувременно сложете розичките карфиол върху грил плочата и гриловайте 3 минути. Обърнете розичките и добавете соевия сос с ориза. Разбъркайте и гответе още 3 минути. Обърнете розичките карфиол за последен път и добавете кръгчетата зелен лук към ориза, разбъркайте и гответе още 3 минути. Сервирайте веднага.