Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Bonet piemontais dessert

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 18мин.
  • Приготвяне
    10мин.
  • Приготвяне
    8мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

6 порции

  • 90 г Амарети натрошени на трохи

  • 60 г захар

  • 30 г Какао на прах

  • 3 яйца

  • 40 cl мляко

  • 3 с.л. Амарето (или ром - по желание)

  • 12 cl Течен карамел, разпределен между корите

Аксесоари

  • 8 jars set
    8 jars set
  • Комплект от 6 стъклени бурканчета
    Комплект от 6 стъклени бурканчета

Приготвяне

Стъпка 1 /6

Подгответе съставките.

  • 90г Амарети натрошени на трохи
  • 60г захар
  • 30г Какао на прах
  • 3 яйца
  • 40cl мляко
  • 3с.л. Амарето (или ром - по желание)
  • 12cl Течен карамел, разпределен между корите

Стъпка 2 /6

Смесете натрошените италианските бадемови сладки амарети, захарта и какаото. Добавете яйцето, след това млякото и ликьора Амарето.

  • 90г Амарети натрошени на трохи
  • 60г захар
  • 30г Какао на прах
  • 3 яйца
  • 40cl мляко
  • 3с.л. Амарето (или ром - по желание)

Стъпка 3 /6

Разпределете карамела в стъклените бурканчета и добавете предходната смес. Затворете стъклените бурканчета.

  • 12cl Течен карамел, разпределен между корите

Стъпка 4 /6

Налейте 250 мл вода в купата на мултикукъра. Сложете стъклените бурканчета вътре в купата на мултикукъра.

Стъпка 5 /6

Гответе под налягане.

Стъпка 6 /6

Приберете в хладилника. За да сервирате, извадете от стъклените бурканчета и украсете с шоколадови стърготини.