Bonet piemontais dessert
- Общо време 18мин.
- 10мин.
Приготвяне - 8мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
90 г Амарети натрошени на трохи
60 г захар
30 г Какао на прах
3 яйца
40 cl мляко
3 с.л. Амарето (или ром - по желание)
12 cl Течен карамел, разпределен между корите
Аксесоари
8 jars set Комплект от 6 стъклени бурканчета
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /6
Смесете натрошените италианските бадемови сладки амарети, захарта и какаото. Добавете яйцето, след това млякото и ликьора Амарето.
Стъпка 3 /6
Разпределете карамела в стъклените бурканчета и добавете предходната смес. Затворете стъклените бурканчета.
Стъпка 4 /6
Налейте 250 мл вода в купата на мултикукъра. Сложете стъклените бурканчета вътре в купата на мултикукъра.
Стъпка 5 /6
Гответе под налягане.
Стъпка 6 /6
Приберете в хладилника. За да сервирате, извадете от стъклените бурканчета и украсете с шоколадови стърготини.