Grilled aubergine and halloumi wraps with yoghurt sauce
- Общо време 34мин.
- 10мин.
Приготвяне - 24мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
500 г Патладжани (около 2 бр.)
225 г Халуми
50 г Масала къри паста
1 с.л. Неутрална мазнина
1 червен лук
1 връзки Мента
200 г Кисело мляко
1 с.л. Зехтин
Сол и пипер
4 Индийски хляб Наан
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Измийте патладжаните и ги нарежете на две по дължина. Разрежете всяка половина по дължина на 3 парчета, след което разрежете всяко парче на две по средата. Нарежете сиренето халуми на шайби с дебелина 1 см.
Стъпка 2 /6
Смесете къри пастата с неутралната мазнина. Намажете парчетата халуми с малко от тази смес. Останалата сипете върху парчетата патладжан и разбъркайте добре
Стъпка 3 /6
Поставете патладжаните в тавата за печене. Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, засечете 10 минути време за готвене, като разбъркате веднъж.
Стъпка 4 /6
През това време обелете и нарежете половината червен лук и нарежете половината листа мента. Смесете с киселото мляко, зехтина, сол и черен пипер и оставете настрана.
Стъпка 5 /6
Разбъркайте още веднъж патладжаните и ги оставете да се готвят, докато се гриловат останалите патладжани. Поставете индийските хлебчета Наан върху грил плочата за 2 минути от всяка страна (ще трябва да ги разделите поне на три партиди), оставете настрана и след това изпечете шайбите халуми на грила за 3 минути от всяка страна.
Стъпка 6 /6
Полейте хлебчетата със соса от кисело мляко, разпределете отгоре грилованите патладжани и халуми. Поръсете с останалите нарязан на ситно червен лук и листенца мента.