Grilled shrimp tacos
- Общо време 36мин.
- 30мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
4 порции
400 г Сурови обелени скариди
1 с.л. Зехтин
1 с.л. Микс от подправки Каджун (или Tекс Мекс).
1 с.л. Пушен червен пипер
1 с.л. Чесън на прах
Сол
200 г гъста заквасена сметана
1 с.л. Микс от подправки Каджун (или Tекс Мекс).
1 с.л. Сок от лайм
Чили на прах
Сол
180 г червено зеле
80 г Ябълка (около половин ябълка)
40 г Зелен лук или зелен лук (около 2 бр.)
1 с.л. ябълков оцет
1 ч.л. захар
1 авокадо
8 Царевична тортила (350 г)
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Смесете скаридите със зехтин, подправка Каджун, пушен червен пипер, чесън и сол.
Стъпка 2 /6
Разбъркайте сметаната с подправката Каджун, сока от лайм, пушения червен пипер и солта.
Стъпка 3 /6
Настържете на ситно червеното зеле и ябълката и накълцайте, също на ситно, лука. Смесете с ябълковия оцет, сока от лайм и захарта. Добавете половината сметана и разбъркайте.
Стъпка 4 /6
Обелете кората на авокадото и го нарежете на ленти.
Стъпка 5 /6
Поставете сгънатите тортили в тавата за печене. Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете скаридите върху грил плочата и гриловайте 6 минути, като ги обърнете по средата на времето за готвене.
Стъпка 6 /6
Подредете мини тортилите в чиния, разпределете между тях салатата, скаридите и авокадото. Залейте с останалата сметана и сервирайте.