Mimolette baked eggs
- Общо време 20мин.
- 10мин.
Приготвяне - 10мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съставки
6 порции
6 Големи яйца
150 г Шунка, нарязана
105 г настъргано зряло сирене Мимолет
6 с.л. гъста заквасена сметана
6 с.л. Доматен сос
Аксесоари
Комплект от 6 стъклени бурканчета 8 jars set
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Подгответе съставките.
Стъпка 2 /7
Отделете белтъците от жълтъците. Запазете жълтъците. Разбийте белтъците на твърд сняг.
Стъпка 3 /7
Смесете заедно шунката, сиренето Мимолет, сметаната, доматения сос и белтъците. Разпределете в стъклените бурканчета и ги затворете с капачките.
Стъпка 4 /7
Налейте 250 мл вода в купата на мултикукъра. Сложете стъклените бурканчета в купата на мултикукъра.
Стъпка 5 /7
Гответе под налягане.
Стъпка 6 /7
Извадете стъклените бурканчета и във всяко от тях добавете по един жълтък. Върнете ги в купата на мултикукъра без капачките.
Стъпка 7 /7
Oставете ги в режим Keep Warm в мултикукъра за 5 минути. Оставете леко да изстине преди да сервирате.