АГНЕШКИ НОАЗЕТИ ПО ПРОВАНСАЛСКИ
- Общо време 20мин.
- 0мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (8)
Интелигентен грил OptiGrill 4in1 GC774D, грил и барбекю едновременно, перфектно гриловане, цвят инокс OptiGrill Elite XL, Мултифункционален Грил GC760D30, 16 Програми OptiGrill+ XL Snacking&Baking, Мултифункционален Грил GC724D12, Аксесоар за закуски и печене, 9 Програми Грил Tefal OptiGrill 2в1 GC772D Открийте пълната гама
Показване на още - Открийте пълната гама -
Съставки
6 порции
12 броя Агнешки нозети, филетирани (вижте съвета)
2 с.л. Зехтин
1 кора от лимон Лимон
1 скилидка чесън
1 с.л. провансалска подправка
1 с.л. Накълцан пресен магданоз
Сол
Пипер
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Обелете и намачкайте скилидката чесън. Смесете с провансалската подправка, накълцания магданоз, настърганата лимонова кора, зехтина, солта и черния пипер.
Стъпка 2 /6
Намажете агнешките ноазети отвсякъде с получената смес.
Стъпка 3 /6
Включете грила. Изберете програмата за приготвяне на свинско и натиснете OK.
Стъпка 4 /6
След като грилът загрее, сложете агнешките нозети върху грил плочата и затворете капака.
Стъпка 5 /6
Гответе според инструкциите на дисплея, докато месото се сготви до желаната от вас степен на изпичане: алангле (жълто), средно изпечено (оранжево) или добре изпечено (червено).
Стъпка 6 /6
Прехвърлете агнешките ноазети в чинии и сервирайте с домати по провансалски.