Глазирана сьомга с терияки
- Общо време 58мин.
- 5мин.
Приготвяне - 23мин.
Приготвяне - 30мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
8 порции
1 кг Филе от сьомга
26 cl Сос терияки
2 с.л. Сусамови семена
Приготвяне
Стъпка 1 /3
Мариновайте филетата от сьомга за 30 минути в соса терияки.
Стъпка 2 /3
Поставете грил плочата в уреда. Уред с автоматични програми: Загрейте в режим GRILL (Гриловане) на 200°C за 15 минути, след което поставете рибните филета върху грил плочата в купата и гответе в продължение на 10 минути. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 200°C и оставете да се загрее, след което поставете филетата от сьомга върху грил плочата в купата и гответе в продължение на 10 минути.
Стъпка 3 /3
Поръсете със сусам и сервирайте с ориз.