Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Рецепта на Tefal

Georgian chicken tabaka and vegetables

ratings.0

-/5 -

  • Общо време 55мин.
  • Приготвяне
    20мин.
  • Приготвяне
    35мин.
  • Охлаждане
    0мин.

Съставки

4 порции

  • 300 г Патладжан (около 1 голям)

  • 300 г Червена чушка (около 1 голяма)

  • 300 г моркови

  • 150 г Лук (около 1 средно голяма глава)

  • 300 г Месести домати (например Биволско сърце)

  • 3 скилидка Чесън

  • 1 с.л. Нарязан босилек

  • 1 с.л. Нарязан магданоз

  • 2 с.л. Нарязан кориандър

  • 0.5 ч.л. Грузинска подправка Уцхо-сунели

  • 0.5 ч.л. Шафран на прах

  • 0.5 ч.л. Млян кориандър

  • 0.5 ч.л. Млян черен пипер

  • 1 ч.л. Сол

  • 3 с.л. растителна мазнина

  • 15 cl вода

  • 1 Малко цяло пиле (1 кг)

  • 5 скилидка Чесън

  • 1 ч.л. Сол

  • 1 с.л. растителна мазнина

Аксесоари

  • Тава за печене XL
    Тава за печене XL
  • Тава за печене
    Тава за печене

Приготвяне

Стъпка 1 /4

Нарежете пилето по дължината на гърдите с остър нож или ножица за птиче месо. Натиснете пилето върху плоска повърхност, за да се разтвори. Обелете и намачкайте скилидките чесън с преса за чесън. Смесете ги със солта и олиото. Намажете вътрешността на пилето и кожата със сместа.

  • 1 Малко цяло пиле (1 кг)
  • 5скилидка Чесън
  • 1ч.л. Сол
  • 1с.л. растителна мазнина

Стъпка 2 /4

Измийте патладжана, нарежете го на четири по дължина и след това на парчета по 1,5 см. Измийте чушката, почистете я от семките и я нарежете на 3 см квадратчета. Обелете морковите и ги нарежете на 1,5 см пръчици. Обелете лука и го нарежете на 12 шайби. Сложете всичко в голяма купа. Настържете доматите в купата с едро ренде и изхвърлете доматените люспи. Добавете обелените и счукани скилидки чесън, босилека, магданоза, накълцания кориандър, подправката Уцхо-сунели, шафрана, кориандъра, черния пипер, солта и олио. Разбъркайте и изсипете в тавата за печене.

  • 300г Патладжан (около 1 голям)
  • 300г Червена чушка (около 1 голяма)
  • 300г моркови
  • 150г Лук (около 1 средно голяма глава)
  • 300г Месести домати (например Биволско сърце)
  • 3скилидка Чесън
  • 1с.л. Нарязан босилек
  • 1с.л. Нарязан магданоз
  • 2с.л. Нарязан кориандър
  • 0.5ч.л. Грузинска подправка Уцхо-сунели
  • 0.5ч.л. Шафран на прах
  • 0.5ч.л. Млян кориандър
  • 0.5ч.л. Млян черен пипер
  • 1ч.л. Сол
  • 3с.л. растителна мазнина

Стъпка 3 /4

Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете пилето върху грил плочата с гърдите надолу. Гответе 20 минути, като от време на време разбърквате зеленчуците. Обърнете пилето, добавете водата към зеленчуците и гответе още 15 минути.

  • 15cl вода
  • Тава за печене XL

Стъпка 4 /4

Нарежете пилето на 4 парчета и сервирайте със зеленчуците.

Подобни рецепти

Tefal
Tefal
41мин.

Glazed veal with vegetables and rice

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Glazed veal with vegetables and rice
Tefal
Tefal
55мин.

Roast chicken with herbs and potatoes

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Roast chicken with herbs and potatoes
Tefal
Tefal
19мин.

Express chicken korma and crispy rice

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Express chicken korma and crispy rice
Tefal
Tefal
45мин.

Steamed shiitake, honey and soy chicken

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Steamed shiitake, honey and soy chicken
Tefal
Tefal
40мин.

Crispy steamed chicken with paprika and broccoli

ratings.NaN

Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Crispy steamed chicken with paprika and broccoli