Пиле якитори
- Общо време 6мин.
- 5мин.
Приготвяне - 1мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
2 порции
2 бр. Пилешки гърди, нарязани на ивици
0.5 бр. Нарязана червена чушка
75 г Замразен зелен фасул
2 с.л. Сос якитори
15 г Сушени гъби шийтаке
50 г Консервирани бамбукови кълнове
Сол и пипер
1 с.л. Слънчогледово олио
10 бр. Бадеми
100 мл Зеленчуков бульон
Приготвяне
Стъпка 1 /7
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /7
Нарежете пилешкото на ивици.
Стъпка 3 /7
Сложете гъбите във вода, за да се рехидратират. Излейте олиото в съда за готвене.
Стъпка 4 /7
Запържете чушките и пилешките лентички от всички страни. Добавете бамбуковите филизи и зеления фасул.
Стъпка 5 /7
Добавете соса якитори. Добавете нарязаните гъби, зеленчуковия бульон и бадемите. Подправете със сол и пипер.
Стъпка 6 /7
Време за приготвяне: 1 минута
Стъпка 7 /7
Сервирайте!