Georgian chicken tabaka and vegetables
- Общо време 55мин.
- 20мин.
Приготвяне - 35мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
4 порции
300 г Патладжан (около 1 голям)
300 г Червена чушка (около 1 голяма)
300 г моркови
150 г Лук (около 1 средно голяма глава)
300 г Месести домати (например Биволско сърце)
3 скилидка Чесън
1 с.л. Нарязан босилек
1 с.л. Нарязан магданоз
2 с.л. Нарязан кориандър
0.5 ч.л. Грузинска подправка Уцхо-сунели
0.5 ч.л. Шафран на прах
0.5 ч.л. Млян кориандър
0.5 ч.л. Млян черен пипер
1 ч.л. Сол
3 с.л. растителна мазнина
15 cl вода
1 Малко цяло пиле (1 кг)
5 скилидка Чесън
1 ч.л. Сол
1 с.л. растителна мазнина
Аксесоари
Тава за печене XL Тава за печене
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Нарежете пилето по дължината на гърдите с остър нож или ножица за птиче месо. Натиснете пилето върху плоска повърхност, за да се разтвори. Обелете и намачкайте скилидките чесън с преса за чесън. Смесете ги със солта и олиото. Намажете вътрешността на пилето и кожата със сместа.
Стъпка 2 /4
Измийте патладжана, нарежете го на четири по дължина и след това на парчета по 1,5 см. Измийте чушката, почистете я от семките и я нарежете на 3 см квадратчета. Обелете морковите и ги нарежете на 1,5 см пръчици. Обелете лука и го нарежете на 12 шайби. Сложете всичко в голяма купа. Настържете доматите в купата с едро ренде и изхвърлете доматените люспи. Добавете обелените и счукани скилидки чесън, босилека, магданоза, накълцания кориандър, подправката Уцхо-сунели, шафрана, кориандъра, черния пипер, солта и олио. Разбъркайте и изсипете в тавата за печене.
Стъпка 3 /4
Отворете грила в позиция за цяло ястие и поставете тавата за печене. Завъртете копчето отстрани на позиция 4. След като загрее, поставете пилето върху грил плочата с гърдите надолу. Гответе 20 минути, като от време на време разбърквате зеленчуците. Обърнете пилето, добавете водата към зеленчуците и гответе още 15 минути.
Стъпка 4 /4
Нарежете пилето на 4 парчета и сервирайте със зеленчуците.