Булгур с бял сос
- Общо време 1ч. 46мин.
- 10мин.
Приготвяне - 6мин.
Приготвяне - 1ч. 30мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (5)
Съставки
4 порции
200 г Едрозърнест булгур
1 бр. Скилидка чесън, нарязана
400 г Тиквичка, нарязана на парченца
200 г Патладжан, нарязан на парчета
2 с.л. Зехтин
400 мл Вода
140 г Гръцки йогурт
2 ч.л. Майонеза
2 ч.л. Лимонов сок
10 бр. Стръка мента и магданоз, нарязани
Приготвяне
Стъпка 1 /6
Пригответе съставките.
Стъпка 2 /6
Смесете съставките за соса.
Стъпка 3 /6
Излейте олиото в тенджерата. Задушете чесъна и зеленчуците, като разбърквате.
Стъпка 4 /6
Добавете булгура. Налейте водата и разбъркайте.
Стъпка 5 /6
Приготвяне под налягане.
Стъпка 6 /6
Разбъркайте всичко заедно и сервирайте с белия сос.