Вегетариански пици с гъби Портобело
- Общо време 35мин.
- 15мин.
Приготвяне - 20мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
2 Чесън
80 г Тиквички
3 ч.л. Червен пипер
6 Големи гъби Портобело
Балсамов оцет
Сол, черен пипер
9 г Доматен сос
6 Черни маслини
2 ч.л. Сушен босилек
100 г Настъргана моцарела
Пресен босилек
Приготвяне
Стъпка 1 /5
Поставете тавата за пица върху средния рафт на уреда. Затворете вратата и настройте режима GRILL (Гриловане) на 200°C за 13 минути, за да загреете предварително тавата за пица.
Стъпка 2 /5
Нарежете на ситно скилидките чесън. Нарежете тиквичката на филийки и червената чушка на кубчета. Измийте гъбите Портобело, отрежете дръжките и отстранете ламелите с помощта на лъжица. Почистете вътрешността на гъбите с хартиена кърпа, за да ги подсушите. С помощта на четка намажете двете страни на гъбите с балсамов оцет. Овкусете вътрешността със сол и черен пипер.
Стъпка 3 /5
Разпределете по една ч.л. доматен сос във всяка гъба и поръсете с нарязан чесън.
Стъпка 4 /5
След като тавата е гореща, добавете гъбите и я поставете на долния рафт на уреда. Затворете вратата и настройте режима PIZZA (Пица) на 180°C за 5 минути. Когато програмата приключи, извадете гъбите и ги гарнирайте с тиквички, червени чушки, маслини, сух босилек, сол и черен пипер. Поръсете ги с настъргана моцарела. Поставете ги обратно в тавата за пица и възобновете програмата PIZZA (Пица) на 180°C за 15 минути.
Стъпка 5 /5
След като се изпекат, извадете гъбите и ги поръсете с пресен босилек.