Хамбургер делукс
- Общо време 22мин.
- 10мин.
Приготвяне - 12мин.
Приготвяне - 0мин.
Охлаждане
Съвместими уреди (2)
Съставки
6 порции
800 г Телешка кайма
2 Чесън
4 ч.л. Соев сос
3 с.л. Зехтин
Сол
6 Питки за бургери
8 Маруля
3 Домати
Приготвяне
Стъпка 1 /4
Смесете телешката кайма, пресования чесън, соевия сос и зехтина. Подправете със сол. Оформете бургери с помощта на ръцете си.
Стъпка 2 /4
Поставете грил плочата в купата и поставете питките за бургери в купата на уреда. Уред с автоматични програми: Настройте на режим PIZZA (Пица) а 4 минути. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 180°C за 4 минути.
Стъпка 3 /4
Извадете питките и ги поддържайте топли под лист алуминиево фолио, след което поставете бургерите в купата на уреда. Уред с автоматични програми: Настройте да готвите в режим GRILL (Гриловане) за 8 минути, като увеличавате или намалявате времето за готвене с 2 минути в зависимост от желания резултат. Уред с механичен термостат 2 в 1: Настройте на 200°C за 8 минути, като увеличавате или намалявате времето за готвене с 2 минути в зависимост от желания резултат.
Стъпка 4 /4
Гарнирайте питките с листа маруля, резени домати и грилованите бургери, след което сервирайте.